Těsto: Do připravené mísy nasypeme mouku s moučkovým cukrem, kakaem a smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo, znovu promícháme, vejce, olej a vytvoříme nehrudkovaté těsto. Nalijeme trochu mléka a přidáváme až do 200 ml za stálého míchání. Pokud je těsto stále husté, přidáme více mléka. Vyšší plech vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme na 180–200 stupňů. Než nalijeme těsto na plech, vmícháme ještě kypřicí prášek. Dáme do trouby na zhruba 20 minut.
Poleva: Do další misky nasypeme moučkový cukr, kakao (smícháme) a přidáme rozpuštěné máslo, rum a vodu. Utřeme dohladka a roztíráme na horkou buchtu.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný…
více o Rebarborový koláč se sněhem
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem