Těsto: Do připravené mísy nasypeme mouku s moučkovým cukrem, kakaem a smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo, znovu promícháme, vejce, olej a vytvoříme nehrudkovaté těsto. Nalijeme trochu mléka a přidáváme až do 200 ml za stálého míchání. Pokud je těsto stále husté, přidáme více mléka. Vyšší plech vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme na 180–200 stupňů. Než nalijeme těsto na plech, vmícháme ještě kypřicí prášek. Dáme do trouby na zhruba 20 minut.
Poleva: Do další misky nasypeme moučkový cukr, kakao (smícháme) a přidáme rozpuštěné máslo, rum a vodu. Utřeme dohladka a roztíráme na horkou buchtu.
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské