Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu(pokojová teplota), mouku s práškem do pečiva a vše řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a na kousky rozlámanou(nasekanou) čokoládu.
Těsto nandáme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova. Před vyndáním vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Necháme trochu vychladnout a vyklopíme.
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v potravinové…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky