Mandle rozdrtíme, smícháme s moukou a práškem do pečiva.
Máslo s cukrem pořádně prohněteme, přidáme moučnou směs a uděláme drobenku. Poté přidáme vejce a mléko.
Rukou zaděláme na vál těsto a po zpracování ponecháme 30 minut v ledničce.
Těsto rozválíme, přeneseme na koláčový plech (těsto musí být i kolem).
Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut na 220 °C (horkovzdušná 200 °C). Dáme vychladit.
Máslo s cukrem zahřejeme na světlý karamel, přidáme banány na kolečka, opatrně mícháme asi 2 minuty. Směs naneseme na upečené těsto a dáme do ledničky alespoň na 15 minut.
Šlehačku s mlékem zahřejeme do bodu varu, odstavíme, přidáme nadrobno nasekanou čokoládu a mícháme dřevěnou vařečkou, než se úplně rozpustí. Naneseme na náplň, urovnáme. Opět chvíli dáme do ledničky a nakonec na vrch nastrouháme bílou čokoládu.
Je to trochu drahé, ale není to moučník na všední den.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu