Mandle rozdrtíme, smícháme s moukou a práškem do pečiva.
Máslo s cukrem pořádně prohněteme, přidáme moučnou směs a uděláme drobenku. Poté přidáme vejce a mléko.
Rukou zaděláme na vál těsto a po zpracování ponecháme 30 minut v ledničce.
Těsto rozválíme, přeneseme na koláčový plech (těsto musí být i kolem).
Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut na 220 °C (horkovzdušná 200 °C). Dáme vychladit.
Máslo s cukrem zahřejeme na světlý karamel, přidáme banány na kolečka, opatrně mícháme asi 2 minuty. Směs naneseme na upečené těsto a dáme do ledničky alespoň na 15 minut.
Šlehačku s mlékem zahřejeme do bodu varu, odstavíme, přidáme nadrobno nasekanou čokoládu a mícháme dřevěnou vařečkou, než se úplně rozpustí. Naneseme na náplň, urovnáme. Opět chvíli dáme do ledničky a nakonec na vrch nastrouháme bílou čokoládu.
Je to trochu drahé, ale není to moučník na všední den.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček