Mandle rozdrtíme, smícháme s moukou a práškem do pečiva.
Máslo s cukrem pořádně prohněteme, přidáme moučnou směs a uděláme drobenku. Poté přidáme vejce a mléko.
Rukou zaděláme na vál těsto a po zpracování ponecháme 30 minut v ledničce.
Těsto rozválíme, přeneseme na koláčový plech (těsto musí být i kolem).
Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut na 220 °C (horkovzdušná 200 °C). Dáme vychladit.
Máslo s cukrem zahřejeme na světlý karamel, přidáme banány na kolečka, opatrně mícháme asi 2 minuty. Směs naneseme na upečené těsto a dáme do ledničky alespoň na 15 minut.
Šlehačku s mlékem zahřejeme do bodu varu, odstavíme, přidáme nadrobno nasekanou čokoládu a mícháme dřevěnou vařečkou, než se úplně rozpustí. Naneseme na náplň, urovnáme. Opět chvíli dáme do ledničky a nakonec na vrch nastrouháme bílou čokoládu.
Je to trochu drahé, ale není to moučník na všední den.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
2. Troubu předehřejte na…
více o Smetanové brambory Michopulu