Mandle rozdrtíme, smícháme s moukou a práškem do pečiva.
Máslo s cukrem pořádně prohněteme, přidáme moučnou směs a uděláme drobenku. Poté přidáme vejce a mléko.
Rukou zaděláme na vál těsto a po zpracování ponecháme 30 minut v ledničce.
Těsto rozválíme, přeneseme na koláčový plech (těsto musí být i kolem).
Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut na 220 °C (horkovzdušná 200 °C). Dáme vychladit.
Máslo s cukrem zahřejeme na světlý karamel, přidáme banány na kolečka, opatrně mícháme asi 2 minuty. Směs naneseme na upečené těsto a dáme do ledničky alespoň na 15 minut.
Šlehačku s mlékem zahřejeme do bodu varu, odstavíme, přidáme nadrobno nasekanou čokoládu a mícháme dřevěnou vařečkou, než se úplně rozpustí. Naneseme na náplň, urovnáme. Opět chvíli dáme do ledničky a nakonec na vrch nastrouháme bílou čokoládu.
Je to trochu drahé, ale není to moučník na všední den.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka