3.33
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a sůl. Nakonec přidáme žloutky a na vločky… více o Andělská očka
Zpracujeme na vále těsto. Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé vtlačíme důlek (obráceným náprstkem, obrácenou… více o Zamilovaná očka
V míse smícháme mouku, citrusovou kůru a cukr. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme jemné těsto. Hotové těsto… více o Andělská očka
Kuře pečené v troubě patří mezi oblíbená jídla strávníků i samotných hospodyněk, jelikož jeho… Celý článek
Snídaně je často označována za nejdůležitější jídlo dne, které má dodat energii a pozvednout… Celý článek
Také milujete neodolatelnou vůni a božskou chuť čerstvě upečených horkých kaštanů? Obvykle si… Celý článek
Slaný karamel je fenoménem, který si v posledních letech našel cestu nejenom do hipsterských… Celý článek
Vejce rozkvedláme, osolíme, opepříme, nalijeme je na rozehřátou pánev, do nich poskládáme kolečka rajčat a usmažíme… více o Dědovy topinky
Plátky z krkovičky osolíme, opepříme, potřene hořčicí. Na takto připravené maso položíme plátek anglické slaniny,… více o Maso s čalamádou
Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme z nich co nejvíce vody a dáme do misky. Přidáme já… více o Tzatziki dle Alexe
Mléko, cukr a dětskou krupičku dáme vařit a mícháme, dokud nevznikne hustá kaše - necháme vychladnout. Tvaroh vyšleháme… více o Výborná náplň do štrúdlu z listového těsta
Drobné ovoce ponecháme v celku, větší pokrájíme a dáme vařit s cukrem, vodou a kořením. Vše povaříme cca 20 minut. Pak… více o Zimní čaj od Báry
Ušleháme žloutky, cukry, rozmačkané banány, přidáme mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, skořici,… více o Banánová buchta
Ze surovin si zaděláme na těsto. Mléko přidáváme postupně, aby nebylo řídké ale tužší (budeme ho válet). Necháme ho… více o Babiččina pudinková buchta
Bílky s cukrem vyšleháme na pevný sníh. 50g čokolády rozehřejeme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme se… více o Čokoládovo-tvarohový dort
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed… více o Volarské tvarohové koláčky
Citrónový krém 1. Citróny dobře omyjte a kůru nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Toto je moment, kde by se… více o ČOKOLÁDOVO-CITRÓNOVÝ MERINGUE
Nejprve z mouky, tuku a šlehačky uhněteme těsto. To necháme do druhého dne uležet v lednici. Druhý den vyválíme a… více o Hastrmánky: křehké vykrajované cukroví
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova. Cibuli… více o Francouzská cibulačka IV.