V rendlíku uvedeme do varu 100 ml smetany s cukrem. Stáhneme z ohně a přidáme žloutky. Dobře zamícháme, vsypeme nalámanou čokoládu a důkladně promícháme. Necháme vychladnout a ztuhnout.
Ušleháme šlehačku a opatrně ji vmícháme do studeného čokoládového krému. Pěnu dáme do skleniček a necháme dobře vychladit.
Těsně před podáváním dáme na každou porci lžičku zakysané smetany, posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme čerstvými malinami.
Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit…
více o Kuřecí nugety Hogo-fogo
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou