Obě čokolády nalámeme na menší kousky a rozpustíme v horké lázni. Mezitím si oddělíme bílky od žloutků. Až je čokoláda rozpuštěná, přidáme žloutky. Po chvíli i smetanu. Pořád mícháme. Vyšleháme bílky a sníh pomalu vmícháme k čokoládové směsi.
Směs přelijeme do velké mísy a necháme chvíli vychladnout. Až mísa nebude horká, dáme ji do lednice na 24 hodin. Poté lžící děláme na talířek měsíčky. Dávejte jich kolik chcete, já dávám 2. Ozdobte čokoládovým dipem a lístkem máty.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou