Obě čokolády nalámeme na menší kousky a rozpustíme v horké lázni. Mezitím si oddělíme bílky od žloutků. Až je čokoláda rozpuštěná, přidáme žloutky. Po chvíli i smetanu. Pořád mícháme. Vyšleháme bílky a sníh pomalu vmícháme k čokoládové směsi.
Směs přelijeme do velké mísy a necháme chvíli vychladnout. Až mísa nebude horká, dáme ji do lednice na 24 hodin. Poté lžící děláme na talířek měsíčky. Dávejte jich kolik chcete, já dávám 2. Ozdobte čokoládovým dipem a lístkem máty.
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,…
více o Nezdravá snídaně po arabsku
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky