Obě čokolády nalámeme na menší kousky a rozpustíme v horké lázni. Mezitím si oddělíme bílky od žloutků. Až je čokoláda rozpuštěná, přidáme žloutky. Po chvíli i smetanu. Pořád mícháme. Vyšleháme bílky a sníh pomalu vmícháme k čokoládové směsi.
Směs přelijeme do velké mísy a necháme chvíli vychladnout. Až mísa nebude horká, dáme ji do lednice na 24 hodin. Poté lžící děláme na talířek měsíčky. Dávejte jich kolik chcete, já dávám 2. Ozdobte čokoládovým dipem a lístkem máty.
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček