Obě čokolády nalámeme na menší kousky a rozpustíme v horké lázni. Mezitím si oddělíme bílky od žloutků. Až je čokoláda rozpuštěná, přidáme žloutky. Po chvíli i smetanu. Pořád mícháme. Vyšleháme bílky a sníh pomalu vmícháme k čokoládové směsi.
Směs přelijeme do velké mísy a necháme chvíli vychladnout. Až mísa nebude horká, dáme ji do lednice na 24 hodin. Poté lžící děláme na talířek měsíčky. Dávejte jich kolik chcete, já dávám 2. Ozdobte čokoládovým dipem a lístkem máty.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát