Čokoládová srdíčka

3

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 160
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka skořice mletá
    • 80
      g tuk
    • 80
      g hořká čokoláda nakrájená na kousky
    • 80
      g lískové oříšky mleté
    • čokoládová poleva
    • 1
      lžička pomerančová kůra nastrouhaná
    • zavařenina nebo nutella
  • Na vál
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

  • Prosátou mouku smícháme se solí, cukrem, ořechy, vejcem a nakrájeným tukem. Přidáme kůru a skořici a připravíme hladké těsto, do kterého vmícháme čokoládu. Zabalíme do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladu.
  • Těsto rozválíme na tloušťku 2–3 mm. Vykrájíme z něho srdíčka, rozložíme je na plech s papírem na pečení a pečeme 12 minut při 170 °C.
  • Polovinu vychladlých srdíček potřeme zavařeninou nebo nutellou. Srdíčka spojíme a namáčíme je z jedné strany do čokoládové polevy.
  • Po zaschnutí je necháme v uzavřené krabici 4 dny odležet.
Zařazení: Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: