Prosátou mouku smícháme se solí, cukrem, ořechy, vejcem a nakrájeným tukem. Přidáme kůru a skořici a připravíme hladké těsto, do kterého vmícháme čokoládu. Zabalíme do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladu.
Těsto rozválíme na tloušťku 2–3 mm. Vykrájíme z něho srdíčka, rozložíme je na plech s papírem na pečení a pečeme 12 minut při 170 °C.
Polovinu vychladlých srdíček potřeme zavařeninou nebo nutellou. Srdíčka spojíme a namáčíme je z jedné strany do čokoládové polevy.
Po zaschnutí je necháme v uzavřené krabici 4 dny odležet.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina