Prosátou mouku smícháme se solí, cukrem, ořechy, vejcem a nakrájeným tukem. Přidáme kůru a skořici a připravíme hladké těsto, do kterého vmícháme čokoládu. Zabalíme do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladu.
Těsto rozválíme na tloušťku 2–3 mm. Vykrájíme z něho srdíčka, rozložíme je na plech s papírem na pečení a pečeme 12 minut při 170 °C.
Polovinu vychladlých srdíček potřeme zavařeninou nebo nutellou. Srdíčka spojíme a namáčíme je z jedné strany do čokoládové polevy.
Po zaschnutí je necháme v uzavřené krabici 4 dny odležet.
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou