Mléko s cukrem přivedeme k varu a poté do něj vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a prosáté kakao. Poté směs sejmeme z plotny a mícháme až do úplného rozpuštění čokolády.
Směs necháme vychladnout. Mezitím našleháme smetanu a vmícháme ji do chladného čokoládového krému.
Poté vše vlijeme do vhodné nádoby a dáme zamrazit. Během mražení je vhodné zmrzlinu promíchávat. Zhruba po pěti hodinách je domácí čokoládová zmrzlina připravená k servírování.
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem