Kakao smícháme s polovinou cukru, přidáme mléko a stále mícháme do zhoustnutí. Zbytek mléka a šlehačku dáme ohřát. Když se směs začne vařit, přidáme krém z kakaa a vaříme cca 1–2 minuty za stálého míchání. Žloutky a druhou polovinu cukru vyšleháme do pěny. Přidáme naběračku vařeného krému, promícháme a přidáme do zbytku krému, ještě 1–2 minuty povaříme. Odstavíme, přidáme čokoládu a likér. Teplé můžeme přecedit, ale nemusíme. Necháme ochladit a dáme do mrazáku. Po půl hodině promícháme a necháme ztuhnout. Místo likéru je dobrý i koňak nebo rum, ale dávat nemusíte nic.
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb