Kakao smícháme s polovinou cukru, přidáme mléko a stále mícháme do zhoustnutí. Zbytek mléka a šlehačku dáme ohřát. Když se směs začne vařit, přidáme krém z kakaa a vaříme cca 1–2 minuty za stálého míchání. Žloutky a druhou polovinu cukru vyšleháme do pěny. Přidáme naběračku vařeného krému, promícháme a přidáme do zbytku krému, ještě 1–2 minuty povaříme. Odstavíme, přidáme čokoládu a likér. Teplé můžeme přecedit, ale nemusíme. Necháme ochladit a dáme do mrazáku. Po půl hodině promícháme a necháme ztuhnout. Místo likéru je dobrý i koňak nebo rum, ale dávat nemusíte nic.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla.Pekáček nebo dortovou formu…
více o Obrácený koláč s ovocem