Kakao smícháme s polovinou cukru, přidáme mléko a stále mícháme do zhoustnutí. Zbytek mléka a šlehačku dáme ohřát. Když se směs začne vařit, přidáme krém z kakaa a vaříme cca 1–2 minuty za stálého míchání. Žloutky a druhou polovinu cukru vyšleháme do pěny. Přidáme naběračku vařeného krému, promícháme a přidáme do zbytku krému, ještě 1–2 minuty povaříme. Odstavíme, přidáme čokoládu a likér. Teplé můžeme přecedit, ale nemusíme. Necháme ochladit a dáme do mrazáku. Po půl hodině promícháme a necháme ztuhnout. Místo likéru je dobrý i koňak nebo rum, ale dávat nemusíte nic.
Očistíme a omyjeme brambory i zeleninu a uvaříme je každé zvlášť doměkka. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na…
více o Bramborový salát s majonézou
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami