Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Vajíčka šleháme s cukrem do hladka cca 2–3 minuty, přidáme čokoládovou hmotu a promícháme (už nešleháme). Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou důkladně promícháme. Hmotu nalijeme do vymaštěného pekáčku (já používám 22×22 cm) a pečeme na prostřední příčce trouby cca 35 minut (170 °C). Dobrůtka je hotová, jakmile začne praskat na povrchu.
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a na nízkém plameni rozehříváme do té doby, než…
více o Výborné čokoládové brownies
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici