Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Vajíčka šleháme s cukrem do hladka cca 2–3 minuty, přidáme čokoládovou hmotu a promícháme (už nešleháme). Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou důkladně promícháme. Hmotu nalijeme do vymaštěného pekáčku (já používám 22×22 cm) a pečeme na prostřední příčce trouby cca 35 minut (170 °C). Dobrůtka je hotová, jakmile začne praskat na povrchu.
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a na nízkém plameni rozehříváme do té doby, než…
více o Výborné čokoládové brownies
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky