Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Vajíčka šleháme s cukrem do hladka cca 2–3 minuty, přidáme čokoládovou hmotu a promícháme (už nešleháme). Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou důkladně promícháme. Hmotu nalijeme do vymaštěného pekáčku (já používám 22×22 cm) a pečeme na prostřední příčce trouby cca 35 minut (170 °C). Dobrůtka je hotová, jakmile začne praskat na povrchu.
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a na nízkém plameni rozehříváme do té doby, než…
více o Výborné čokoládové brownies
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka