Čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Vajíčka šleháme s cukrem do hladka cca 2–3 minuty, přidáme čokoládovou hmotu a promícháme (už nešleháme). Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a ještě jednou důkladně promícháme. Hmotu nalijeme do vymaštěného pekáčku (já používám 22×22 cm) a pečeme na prostřední příčce trouby cca 35 minut (170 °C). Dobrůtka je hotová, jakmile začne praskat na povrchu.
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a na nízkém plameni rozehříváme do té doby, než…
více o Výborné čokoládové brownies
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly