Čokoládové brownies

4

hodnoceno: 3
Příprava: 60 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 250
      g máslo nakrájené na kousky
    • 85
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce 3 větší nebo 4 menší vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 350
      g hořká čokoláda
    • 250
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Troubu předehřejte na 180 °C (elektrickou) nebo 160 °C (horkovzdušnou). Hranatou formu vyložte pečicím papírem.
  • Čokoládu rozpusťte spolu s máslem. Vejce šlehejte tak dlouho, až zesvětlají. Pak zašlehejte cukr, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku s práškem do pečiva a vše vymíchejte dohladka. Vlijte do formy a pečte 30–35 minut nebo tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky, neboť brownies musí zůstat hutné a vlahé.
  • Během vychládání těsto ještě trochu dojde. Upečené brownies nechte nejprve vychladnout ve formě postavené na kuchyňské mřížce alespoň hodinu, pak je rozkrájejte na cca 16 úhledných čtverečků. Také po rozkrájení je nechte ještě chladnout na mřížce.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: