Troubu předehřejte na 180 °C (elektrickou) nebo 160 °C (horkovzdušnou). Hranatou formu vyložte pečicím papírem.
Čokoládu rozpusťte spolu s máslem. Vejce šlehejte tak dlouho, až zesvětlají. Pak zašlehejte cukr, až je směs hustá a lesklá. Opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku s práškem do pečiva a vše vymíchejte dohladka. Vlijte do formy a pečte 30–35 minut nebo tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Zkoušíte-li propečenost pomocí špejle, měly by na ní ulpět vlhké drobečky, neboť brownies musí zůstat hutné a vlahé.
Během vychládání těsto ještě trochu dojde. Upečené brownies nechte nejprve vychladnout ve formě postavené na kuchyňské mřížce alespoň hodinu, pak je rozkrájejte na cca 16 úhledných čtverečků. Také po rozkrájení je nechte ještě chladnout na mřížce.
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a na nízkém plameni rozehříváme do té doby, než…
více o Výborné čokoládové brownies
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky