Mléko, cukr, krupici smícháme a uvaříme hustou kaši. Do uvařené horké kaše zamícháme nastrouhanou čokoládu, rozinky a kandované ovoce. Do prochladlé kaše zamícháme tuhý sníh. Dáme do misek, vypláchlých studenou vodou a dáme do ledničky ztuhnout. Potom vyklopíme na talířek, polijeme čokoládovou polevou a zdobíme šlehačkou.
Je to moc dobré i bez čokoládové polevy a šlehačky.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky