4.12
Z mléka, krupice, cukru a špetky soli uvaříme hustou kaši. Formu na bábovku si vypláchneme studenou vodou a kaši do ní… více o Krupicové flameri
Troubu předehřejte na 180 °C (elektrickou) nebo 160 °C (horkovzdušnou). Hranatou formu vyložte pečicím papírem.… více o Čokoládové brownies
Čokoládu nalámeme na malé kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme smetanu, amaretto a… více o Čokoládové fondue
Zatímco ostatní těsta se míchají a různě hnětou, to odpalované musíte před pečením ještě… Celý článek
Přestože název zní trochu morbidně, kosti svatých nejsou nic jiného než dávné a tradiční… Celý článek
V srdci Londýna, na okraji malebného parku Hampstead Heath, se nachází historická perla – The… Celý článek
Pokud hledáte jídlo s halloweenskou tematikou, tedy dostatečně strašidelné, a zároveň takové,… Celý článek
Máslo, cukr a vejce utřeme nejlépe ve šlehači. Do ušlehané hmoty přidáme ostatní přísady a promícháme. Menší plech s… více o Řezy z červeného vína
Smíchejte mouku, máslo, pivo a přidejte trošku koření, vzniklé těsto rozdělte na dvě poloviny a nechte 10 minut uležet.… více o Řecká kapsa
Drobné ovoce ponecháme v celku, větší pokrájíme a dáme vařit s cukrem, vodou a kořením. Vše povaříme cca 20 minut. Pak… více o Zimní čaj od Báry
Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl žičky pálivé… více o Buřtguláš – rychlovka
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření… více o Utopenci v pivním nálevu
Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, osolíme, promícháme se sójovou omáčkou, škrobovou moučkou a trochou… více o Kung-pao kuřecí nebo vepřové
Promícháme mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, citronovou kůrou, olejem, rozehřátou herou, zaděláme vlažným mlékem a… více o Cesty domů
Asi 1kg nastrouhaných jablek podusit ve vlastní šťávě 5 až 7 minut. Podle kyselosti jablek přidat za stálého míchání… více o Zákusek z jablek
Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, nakrájené vařené maso, koření, sůl a… více o Nádivka se sýrem
Lososa očistíme, osolíme a posypeme bazalkou. Vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme. Podléváme bílým vínem.… více o Losos na bílém víně
Připravíme si buď čerstvé ovoce, nebo necháme okapat kompotované. Odměřené množství mouky,cukru,vanilkový cukr a… více o Rukcuk ovocná buchta
Vše smícháme a upečeme při 170 °C. Pocukrujeme nebo polejeme čoko polevou. více o Hrnkový perník