3.08
Hrnec na fondue vytřeme stroužkem česneku, vložíme strouhaný sýr a podlijeme asi 1 dl vína. Za stálého míchání pomalu… více o Švýcarské fondue
Troubu předehřejte na 180 °C (elektrickou) nebo 160 °C (horkovzdušnou). Hranatou formu vyložte pečicím papírem.… více o Čokoládové brownies
Ušleháme máslo s cukrem, postupně zašleháváme žloutky a vlažnou vodu. Zvlášť smícháme hrubou mouku s hrubou krupicí,… více o Čokoládové kostky
Masopust je svátkem dobrého jídla a pití. Konají se veselice, maškarní reje a zábavy. Jak se… Celý článek
Máte rádi tvaroh? Tahle skvělá surovina dodá koláčům a dalším pečeným sladkostem jemnost,… Celý článek
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Někdo si bez snídaně nedokáže představit den, jiný to má úplně naopak a ráno by do sebe nic… Celý článek
Kapustu omyjte, spařte v horké vodě a nechte okapat. Potom ji nakrájejte na malé kostičky. Brambory oloupejte a… více o Bramboráky s nivou
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,… více o Bramborová paštika s uzeninou
Připravíme silný roztok soli s vodou a mícháme, až se sůl rozpustí. Kuře den před grilováním propícháme injekční… více o Výborné grilované kuře
Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do… více o Sekaná s brokolicí
Zpracujeme těsto a ihned vyválíme 4 kulaté placky. Nakrájíme jako pizzu a plníme předem připravenou nádivkou. Od… více o Rohlíčky (paní Báčové)
Svaříme si vodu a necháme ji vychladnout. Do vody přidáme nadrcený česnek, sůl pepř a trochu kmínu. Mezitím si… více o Pečené koleno
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém… více o Maminčiny vanilkové rohlíčky
Nejprve si připravíme krém: smetanu se ztužovačem ušleháme do tuha, přidáme cukry a opatrně vmícháme zakysané smetany. … více o Banánová kopule
Maso nakrájíme na malé kostičky, dle chuti okořeníme, zprudka opečeme na olivovém oleji. Vyjmeme a necháme na ubrousku… více o Letní lehká véča
* troubu předehřejeme na 180°C * vymažeme formu a vysypeme moukou * ušleháme vejce a cukr * přidáme mouku, olej,… více o Piškotový korpus na dort
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily. Takto připravené řízky z… více o Hořčicové řízky
Olej rozehřejte v hrnci a zlehka na něm osmažte nakrájenou cibuli. Smažte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví… více o Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.