g
hořká čokoláda
klidně 200 g jakékoliv i v kombinaci s bílou, ale potom dáme méně cukru
250
ml
zakysaná smetana
0,5
citronová kůra
Postup přípravy receptu
Máslo, cukr, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru vymícháme v hladký krém. Poté vmícháme vejce, smetanu, posekanou čokoládu a prášek do pečiva smíchaný s prosátou moukou. Vymícháme dohladka a plníme košíčky asi do poloviny. Kdo chce mít více náplně, může tam ještě přidat nutelu nebo jiný nugátový krém. Pak dáme nejprve 1/4 košíčku těsta, lžičku nutely a doplníme košíček těstem. O tvar se nemusíme příliš starat, pečením se to zarovná.
Nejprve si vymažeme plech na muffiny. Můžeme použít i papírové košíčky, které vložíme do plechu na muffiny. Žloutky…
více o Polévané piškotové muffinky
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové