g
hořká čokoláda
klidně 200 g jakékoliv i v kombinaci s bílou, ale potom dáme méně cukru
250
ml
zakysaná smetana
0,5
citronová kůra
Postup přípravy receptu
Máslo, cukr, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru vymícháme v hladký krém. Poté vmícháme vejce, smetanu, posekanou čokoládu a prášek do pečiva smíchaný s prosátou moukou. Vymícháme dohladka a plníme košíčky asi do poloviny. Kdo chce mít více náplně, může tam ještě přidat nutelu nebo jiný nugátový krém. Pak dáme nejprve 1/4 košíčku těsta, lžičku nutely a doplníme košíček těstem. O tvar se nemusíme příliš starat, pečením se to zarovná.
Nejprve si vymažeme plech na muffiny. Můžeme použít i papírové košíčky, které vložíme do plechu na muffiny. Žloutky…
více o Polévané piškotové muffinky
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení