g
hořká čokoláda
klidně 200 g jakékoliv i v kombinaci s bílou, ale potom dáme méně cukru
250
ml
zakysaná smetana
0,5
citronová kůra
Postup přípravy receptu
Máslo, cukr, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru vymícháme v hladký krém. Poté vmícháme vejce, smetanu, posekanou čokoládu a prášek do pečiva smíchaný s prosátou moukou. Vymícháme dohladka a plníme košíčky asi do poloviny. Kdo chce mít více náplně, může tam ještě přidat nutelu nebo jiný nugátový krém. Pak dáme nejprve 1/4 košíčku těsta, lžičku nutely a doplníme košíček těstem. O tvar se nemusíme příliš starat, pečením se to zarovná.
Nejprve si vymažeme plech na muffiny. Můžeme použít i papírové košíčky, které vložíme do plechu na muffiny. Žloutky…
více o Polévané piškotové muffinky
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany