g
hořká čokoláda
klidně 200 g jakékoliv i v kombinaci s bílou, ale potom dáme méně cukru
250
ml
zakysaná smetana
0,5
citronová kůra
Postup přípravy receptu
Máslo, cukr, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru vymícháme v hladký krém. Poté vmícháme vejce, smetanu, posekanou čokoládu a prášek do pečiva smíchaný s prosátou moukou. Vymícháme dohladka a plníme košíčky asi do poloviny. Kdo chce mít více náplně, může tam ještě přidat nutelu nebo jiný nugátový krém. Pak dáme nejprve 1/4 košíčku těsta, lžičku nutely a doplníme košíček těstem. O tvar se nemusíme příliš starat, pečením se to zarovná.
Nejprve si vymažeme plech na muffiny. Můžeme použít i papírové košíčky, které vložíme do plechu na muffiny. Žloutky…
více o Polévané piškotové muffinky
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč