g
hořká čokoláda
klidně 200 g jakékoliv i v kombinaci s bílou, ale potom dáme méně cukru
250
ml
zakysaná smetana
0,5
citronová kůra
Postup přípravy receptu
Máslo, cukr, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru vymícháme v hladký krém. Poté vmícháme vejce, smetanu, posekanou čokoládu a prášek do pečiva smíchaný s prosátou moukou. Vymícháme dohladka a plníme košíčky asi do poloviny. Kdo chce mít více náplně, může tam ještě přidat nutelu nebo jiný nugátový krém. Pak dáme nejprve 1/4 košíčku těsta, lžičku nutely a doplníme košíček těstem. O tvar se nemusíme příliš starat, pečením se to zarovná.
Nejprve si vymažeme plech na muffiny. Můžeme použít i papírové košíčky, které vložíme do plechu na muffiny. Žloutky…
více o Polévané piškotové muffinky
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky