Nejprve rozšleháme vejce (muffiny pak lépe vyskočí). Do vyšlehaného vejce přidáme cukr a šleháme.
Poté přidáme všechny ostatní ingredience kromě čokolády a důkladně promícháme.
Připravíme si formu na muffiny vyloženou košíčky. Každý košíček naplníme pouze do třetiny. Do každého košíčku nasypeme pár čtverečků čokolády, poté košíčky doplníme těstem do 3/4 a opět posypeme pár čtverečky čokolády.
Takto vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C a hlídáme, dokud muffiny nevyskočí.
Z tohoto těsta by mělo vyjít cca 25 ks muffinů = 2 plechy.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Změklé máslo, cukr a vejce ušlehejte, aby se cukr rozpustil, přidejte mouku s práškem…
více o Luxusní čokoládové muffiny
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem