Nejprve rozšleháme vejce (muffiny pak lépe vyskočí). Do vyšlehaného vejce přidáme cukr a šleháme.
Poté přidáme všechny ostatní ingredience kromě čokolády a důkladně promícháme.
Připravíme si formu na muffiny vyloženou košíčky. Každý košíček naplníme pouze do třetiny. Do každého košíčku nasypeme pár čtverečků čokolády, poté košíčky doplníme těstem do 3/4 a opět posypeme pár čtverečky čokolády.
Takto vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C a hlídáme, dokud muffiny nevyskočí.
Z tohoto těsta by mělo vyjít cca 25 ks muffinů = 2 plechy.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Změklé máslo, cukr a vejce ušlehejte, aby se cukr rozpustil, přidejte mouku s práškem…
více o Luxusní čokoládové muffiny
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček