Nejprve rozšleháme vejce (muffiny pak lépe vyskočí). Do vyšlehaného vejce přidáme cukr a šleháme.
Poté přidáme všechny ostatní ingredience kromě čokolády a důkladně promícháme.
Připravíme si formu na muffiny vyloženou košíčky. Každý košíček naplníme pouze do třetiny. Do každého košíčku nasypeme pár čtverečků čokolády, poté košíčky doplníme těstem do 3/4 a opět posypeme pár čtverečky čokolády.
Takto vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C a hlídáme, dokud muffiny nevyskočí.
Z tohoto těsta by mělo vyjít cca 25 ks muffinů = 2 plechy.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Změklé máslo, cukr a vejce ušlehejte, aby se cukr rozpustil, přidejte mouku s práškem…
více o Luxusní čokoládové muffiny
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu