Nejprve rozšleháme vejce (muffiny pak lépe vyskočí). Do vyšlehaného vejce přidáme cukr a šleháme.
Poté přidáme všechny ostatní ingredience kromě čokolády a důkladně promícháme.
Připravíme si formu na muffiny vyloženou košíčky. Každý košíček naplníme pouze do třetiny. Do každého košíčku nasypeme pár čtverečků čokolády, poté košíčky doplníme těstem do 3/4 a opět posypeme pár čtverečky čokolády.
Takto vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C a hlídáme, dokud muffiny nevyskočí.
Z tohoto těsta by mělo vyjít cca 25 ks muffinů = 2 plechy.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Změklé máslo, cukr a vejce ušlehejte, aby se cukr rozpustil, přidejte mouku s práškem…
více o Luxusní čokoládové muffiny
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka