Nasekanou čokoládu roztopíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Necháme lehce zchladit. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Máslo pokojové teploty ušleháme s cukrem a vanilkou, přidáme čokoládu a prošleháme, dokud se směs nespojí. Přidáme jedno vejce, lehce prošleháme metlou a přidáme druhé a opět lehce prošleháme. Přidáme mouku a dobře zapracujeme do těsta. Přikryjeme a necháme těsto nejlépe přes noc uležet.
Z vychlazeného těsta po kouscích děláme v suchých dlaních malé kouličky o průměru cca 1,5 cm. Kouličky obalujeme nejdřív v misce s krystalovým cukrem a poté v misce s moučkovým cukrem, cukr neoklepáváme. Kouličky poklademe na plech s pečicím papírem a dáme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 8–10 minut. Nepřepečeme je, jinak by se vysušily, musí zůstat uvnitř vlahé. Přendáme do mísy a můžeme je mlsat. Nejlepší jsou teplé a čerstvé, pak ztrácí na měkkosti. Jsou opravdu výborné a žravé, u nás zmiznou rychlostí blesku.
Recept vyjde na cca 50 kusů.
Obalení v krystalu a moučce má své opodstatnění, krystal při pečení zvlhne a díky puklinám pak vznikne krásný bílohnědý efekt.
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z…
více o Kuřecí s broskví a sýrem
Osmahneme cibuli, vložíme na nudličky nakrájená játra a necháme smažit 15 min. na středním ohni. Poté vložíme zeleninu…
více o Kuřecí játra se zeleninou
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhané mrkve a orestujeme. Mrkev pustí zlatavou barvu, kterou polévku…
více o Květáková polévka s mrkví
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu