Nasekanou čokoládu roztopíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Necháme lehce zchladit. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Máslo pokojové teploty ušleháme s cukrem a vanilkou, přidáme čokoládu a prošleháme, dokud se směs nespojí. Přidáme jedno vejce, lehce prošleháme metlou a přidáme druhé a opět lehce prošleháme. Přidáme mouku a dobře zapracujeme do těsta. Přikryjeme a necháme těsto nejlépe přes noc uležet.
Z vychlazeného těsta po kouscích děláme v suchých dlaních malé kouličky o průměru cca 1,5 cm. Kouličky obalujeme nejdřív v misce s krystalovým cukrem a poté v misce s moučkovým cukrem, cukr neoklepáváme. Kouličky poklademe na plech s pečicím papírem a dáme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 8–10 minut. Nepřepečeme je, jinak by se vysušily, musí zůstat uvnitř vlahé. Přendáme do mísy a můžeme je mlsat. Nejlepší jsou teplé a čerstvé, pak ztrácí na měkkosti. Jsou opravdu výborné a žravé, u nás zmiznou rychlostí blesku.
Recept vyjde na cca 50 kusů.
Obalení v krystalu a moučce má své opodstatnění, krystal při pečení zvlhne a díky puklinám pak vznikne krásný bílohnědý efekt.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky