Nasekanou čokoládu roztopíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Necháme lehce zchladit. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Máslo pokojové teploty ušleháme s cukrem a vanilkou, přidáme čokoládu a prošleháme, dokud se směs nespojí. Přidáme jedno vejce, lehce prošleháme metlou a přidáme druhé a opět lehce prošleháme. Přidáme mouku a dobře zapracujeme do těsta. Přikryjeme a necháme těsto nejlépe přes noc uležet.
Z vychlazeného těsta po kouscích děláme v suchých dlaních malé kouličky o průměru cca 1,5 cm. Kouličky obalujeme nejdřív v misce s krystalovým cukrem a poté v misce s moučkovým cukrem, cukr neoklepáváme. Kouličky poklademe na plech s pečicím papírem a dáme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 8–10 minut. Nepřepečeme je, jinak by se vysušily, musí zůstat uvnitř vlahé. Přendáme do mísy a můžeme je mlsat. Nejlepší jsou teplé a čerstvé, pak ztrácí na měkkosti. Jsou opravdu výborné a žravé, u nás zmiznou rychlostí blesku.
Recept vyjde na cca 50 kusů.
Obalení v krystalu a moučce má své opodstatnění, krystal při pečení zvlhne a díky puklinám pak vznikne krásný bílohnědý efekt.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou