Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na pečicí papír.
Pečeme 1/2 hodiny v předehřáté troubě při 120 °C, až jsou pevné. Necháme vychladnout.
Do žáruvzdorné misky nad pánví vroucí vody nasypeme čokoládu a zahříváme, dokud se nerozpustí. Nastříkáme na pusinky a necháme vychladnout.
Pařížská šlehačka: Do nádoby vložíme čokoládu, zalijeme šlehačkou a vložíme do vodní lázně. Občas mícháme a přivedeme k varu. Ihned z ohně stáhneme a necháme chladit. Tato šlehačka se nejlépe vyšlehá a je pevná, když ji šleháme druhý den. Pusinky se spojují pařížskou šlehačkou.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky