Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na pečicí papír.
Pečeme 1/2 hodiny v předehřáté troubě při 120 °C, až jsou pevné. Necháme vychladnout.
Do žáruvzdorné misky nad pánví vroucí vody nasypeme čokoládu a zahříváme, dokud se nerozpustí. Nastříkáme na pusinky a necháme vychladnout.
Pařížská šlehačka: Do nádoby vložíme čokoládu, zalijeme šlehačkou a vložíme do vodní lázně. Občas mícháme a přivedeme k varu. Ihned z ohně stáhneme a necháme chladit. Tato šlehačka se nejlépe vyšlehá a je pevná, když ji šleháme druhý den. Pusinky se spojují pařížskou šlehačkou.
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
Do tvarohu postupně zamícháme máslo, vejce, mouku a jablka. Potom vymícháme s mlékem. Na lívanečníku (pánvi) opékamé po…
více o Tvarohovo-jablečné lívanečky
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme…
více o Tvarohový biskupský chlebíček