Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na pečicí papír.
Pečeme 1/2 hodiny v předehřáté troubě při 120 °C, až jsou pevné. Necháme vychladnout.
Do žáruvzdorné misky nad pánví vroucí vody nasypeme čokoládu a zahříváme, dokud se nerozpustí. Nastříkáme na pusinky a necháme vychladnout.
Pařížská šlehačka: Do nádoby vložíme čokoládu, zalijeme šlehačkou a vložíme do vodní lázně. Občas mícháme a přivedeme k varu. Ihned z ohně stáhneme a necháme chladit. Tato šlehačka se nejlépe vyšlehá a je pevná, když ji šleháme druhý den. Pusinky se spojují pařížskou šlehačkou.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami