Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na pečicí papír.
Pečeme 1/2 hodiny v předehřáté troubě při 120 °C, až jsou pevné. Necháme vychladnout.
Do žáruvzdorné misky nad pánví vroucí vody nasypeme čokoládu a zahříváme, dokud se nerozpustí. Nastříkáme na pusinky a necháme vychladnout.
Pařížská šlehačka: Do nádoby vložíme čokoládu, zalijeme šlehačkou a vložíme do vodní lázně. Občas mícháme a přivedeme k varu. Ihned z ohně stáhneme a necháme chladit. Tato šlehačka se nejlépe vyšlehá a je pevná, když ji šleháme druhý den. Pusinky se spojují pařížskou šlehačkou.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka