Čokoládové řezy s jablky

3.47

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 150
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g cukr krystal
    • šlehačka na dozdobení
    • 125
      g hořká čokoláda
    • 50
      g ořechy
    • 200
      g marmeláda
    • 3
      ks jablka
    • 150
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Hořkou čokoládu rozpustíme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme máslo, cukr a 4 žloutky. Ořechy, mouku a špetku soli vmícháme do žloutkové směsi, přidáme čokoládu a sníh ze 4 bílků. Upečeme na 190 °C.
  • Vychladlé rozřízneme a slepíme meruňkovou marmeládou. Jablka nakrájíme na plátky. Na pánvi zahříváme cukr krystal, až zkaramelizuje, pak zalijeme trochou vody, přidáme jablka a podusíme je. Jablka se nesmí rozpadnout, musí být stále plátky. Na marmeládou slepený korpus naskládáme plátky jablek.
  • Krájíme na řezy a zdobíme šlehačkou.
Zařazení: Moučníky Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: