Hořkou čokoládu rozpustíme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme máslo, cukr a 4 žloutky. Ořechy, mouku a špetku soli vmícháme do žloutkové směsi, přidáme čokoládu a sníh ze 4 bílků. Upečeme na 190 °C.
Vychladlé rozřízneme a slepíme meruňkovou marmeládou. Jablka nakrájíme na plátky. Na pánvi zahříváme cukr krystal, až zkaramelizuje, pak zalijeme trochou vody, přidáme jablka a podusíme je. Jablka se nesmí rozpadnout, musí být stále plátky. Na marmeládou slepený korpus naskládáme plátky jablek.
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem