Hořkou čokoládu rozpustíme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme máslo, cukr a 4 žloutky. Ořechy, mouku a špetku soli vmícháme do žloutkové směsi, přidáme čokoládu a sníh ze 4 bílků. Upečeme na 190 °C.
Vychladlé rozřízneme a slepíme meruňkovou marmeládou. Jablka nakrájíme na plátky. Na pánvi zahříváme cukr krystal, až zkaramelizuje, pak zalijeme trochou vody, přidáme jablka a podusíme je. Jablka se nesmí rozpadnout, musí být stále plátky. Na marmeládou slepený korpus naskládáme plátky jablek.
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)…
více o Palačinky s jahodovým přelivem
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort