V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a postupně přisypáváme hladkou mouku.
Krémem naplníme cukrářský pytlík a plníme formy (například na muffiny), které nejdříve vyplníme kusem pečicího papíru, aby se krém nepřipekl ke stranám. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů jen 10 minut, čokoláda uvnitř tak zůstane tekutá.
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč