Čokoládové suflé s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem
4.6
hodnoceno: 5
Příprava:neuvedeno
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
250
g
máslo
150
g
hladká mouka
5
ks
vejce
hnědý rum
dle chuti
100
g
cukr krystal
200
g
hořká čokoláda
kvalitní
ovoce
1
lžička
škrobová moučka
40
g
kakao
hořké
1
lžíce
instantní káva
sypká, 1–2 lžíce
zmrzlina
Postup přípravy receptu
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao, kávu, rum a postupně přisypáváme hladkou mouku. Krémem plníme vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na suflé. Případně je můžeme vyložit pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C jen 10 minut. Čokoláda uvnitř by měla zůstat tekutá. Mezitím do ovoce přidáme lžičku škrobu, trochu rumu a zahřejeme buď v mikrovlnné troubě, nebo za stálého míchání na sporáku (k přípravě ovoce můžeme použít i kvalitní džem v kombinaci s mraženým či čerstvým ovocem). Formičky opatrně vyjmeme z trouby, vyklopíme a ještě teplé naservírujeme s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem na talíře.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník